Winkel is gesloten sinds 1 januari 2024
Blog

Blog

OLIVIJN

  • Kennis - Japanse keuken 24 Sep

    Blog Kennis - Japanse keuken

    Vergoot je keukenkennis met deze lijst met Japanse keuken begrippen en ingrediënten

  • Azijn – Een Unieke Smaakmaker in de Keuken 07 Jul

    Blog Azijn – Een Unieke Smaakmaker in de Keuken

    Ben jij benieuwd waar je azijn in de keuken zoal voor kunt gebruiken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. In het onderstaande artikel bespreken we wat azijn precies is en hoe het wordt gemaakt. We voorzien jou daarnaast van 7 culinaire toepassingen met azijn. Dat wil jij absoluut niet missen!

  • De Kroket – Onze Unieke Variaties 20 Jun

    Blog De Kroket – Onze Unieke Variaties

    Houd jij er ook van om op zijn tijd een kroketje uit de muur te trekken? Dan ben je zeker niet de enige. In Nederland zijn we over het algemeen erg gecharmeerd van dit product. Deze gefrituurde snack is op de borrelplank dan ook vaak terug te vinden. Maar waar komt de kroket nu eigenlijk vandaan, en hoe wordt deze gemaakt?

  • Foodinspiration - Sterrenchef Menno Post koopt en kookt steeds bewuster 30 Mei

    Blog Foodinspiration - Sterrenchef Menno Post koopt en kookt steeds bewuster

    Koopt en kook bewuster

    “De avocado is een overhypet product waarbij de teelt gigantisch veel liters water kost”

  • Yuzu – Een Unieke Japanse Citrusvrucht 16 Mei

    Blog Yuzu – Een Unieke Japanse Citrusvrucht

    Wat is yuzu precies? Het is een Japanse citrusvrucht met een zeer uitgesproken smaak. Het betreft een combinatie van zoet en zuur, en de vrucht wordt gebruikt als smaakmaker in diverse gerechten. Zo kun je yuzu dressing, puur sap of yuzu jam kopen bij onze traiteur in Haarlem.