Blog
OLIVIJN
OLIVIJN
Vergoot je keukenkennis met deze lijst met Japanse keuken begrippen en ingrediënten
Ben jij benieuwd waar je azijn in de keuken zoal voor kunt gebruiken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. In het onderstaande artikel bespreken we wat azijn precies is en hoe het wordt gemaakt. We voorzien jou daarnaast van 7 culinaire toepassingen met azijn. Dat wil jij absoluut niet missen!
Houd jij er ook van om op zijn tijd een kroketje uit de muur te trekken? Dan ben je zeker niet de enige. In Nederland zijn we over het algemeen erg gecharmeerd van dit product. Deze gefrituurde snack is op de borrelplank dan ook vaak terug te vinden. Maar waar komt de kroket nu eigenlijk vandaan, en hoe wordt deze gemaakt?
Koopt en kook bewuster
“De avocado is een overhypet product waarbij de teelt gigantisch veel liters water kost”
Wat is yuzu precies? Het is een Japanse citrusvrucht met een zeer uitgesproken smaak. Het betreft een combinatie van zoet en zuur, en de vrucht wordt gebruikt als smaakmaker in diverse gerechten. Zo kun je yuzu dressing, puur sap of yuzu jam kopen bij onze traiteur in Haarlem.