Culinaire boetiek van restaurant OLIVIJN*
Topgastronomie voor thuis
Smaakvolle cadeau’s
Gratis verzending vanaf €100
Blog

Blog

OLIVIJN

  • Zomer truffel, wat is het wat kan je ermee? 11 Mei

    Blog Zomer truffel, wat is het wat kan je ermee?

    Deze blog gaat over verse zomertruffel uit de Piemonte regio van Italië en hoe dit veelzijdige ingrediënt gebruikt kan worden om de smaak van gerechten te verbeteren. Er wordt ook vermeld dat Traiteur Olivijn in Haarlem verse truffel van topkwaliteit verkoopt en
    er wordt een eenvoudig recept gegeven voor pasta met verse truffel. Kortom, dit blog biedt inspiratie en informatie voor iedereen die geïnteresseerd is in het gebruik van verse truffel in hun kookkunsten.

  • Barolo, de koning der wijnen 08 Mar

    Blog Barolo, de koning der wijnen

    Barolo wijn is een van de meest gewaardeerde wijnen ter wereld. Deze Italiaanse wijn is afkomstig uit de
    Piemonte regio in Noord-Italië en wordt gemaakt van de Nebbiolo-druif. Barolo wordt ook wel de "koning der wijnen" genoemd vanwege zijn complexe smaak en lange rijpingsproces.

  • Olijfolie -- alles wat je altijd al wilde weten 31 Oct

    Blog Olijfolie -- alles wat je altijd al wilde weten

    Olijfolie wordt gemaakt van olijven die direct na de oogst worden gewassen, gemalen, gekneed en vervolgens geperst. De laatste stap is het centrifugeren van de olie. Hierna blijft er extra vergine olijfolie over.

  • Spaanse ham — Wat is het verschil? 10 Oct

    Blog Spaanse ham — Wat is het verschil?

    Spanje staat als land bekend om diverse culinaire hoogstandjes. Zo zijn ook de diverse soorten Spaanse ham razend populair. Ook wij Nederlanders kunnen een heerlijk plakje ham erg op prijs stellen.

  • Recept -- Het "perfecte" ei 28 Sep

    Blog Recept -- Het "perfecte" ei

    Het recept voor het fameuze "Perfecte Ei" gerecht van Meesterkok Menno Post.