Winkel is gesloten sinds 1 januari 2024
Blog

Blog

OLIVIJN

 • Knolselderij: Een verrassende groente vol smaak en textuur 30 Jun

  Blog Knolselderij: Een verrassende groente vol smaak en textuur

  De knolselderij, met zijn robuuste uiterlijk en karakteristieke smaak, is een groente die vaak over het hoofd wordt gezien in de keuken. Maar deze veelzijdige knol verdient absoluut meer aandacht. In deze blog duiken we dieper in de wereld van de knolselderij en ontdekken we zijn unieke eigenschappen, smaakprofiel en de verschillende onderdelen die je kunt gebruiken, zoals bleekselderij, knolselderij en selderijblad. Bereid je voor op een culinair avontuur met deze fantastische groente!

 • 100 smaakmakers voor vegetarische keuken 30 Jun

  Blog 100 smaakmakers voor vegetarische keuken

  Lijst van 100 smaakmakers die veel gebruikt worden in de vegetarische keuken

 • De kunst van smaakvol vegetarisch koken 09 Jun

  Blog De kunst van smaakvol vegetarisch koken

  Ben je een liefhebber van lekker eten, maar wil je ook vaker genieten van smaakvolle vegetarische gerechten? Het goede nieuws is dat je geen vlees nodig hebt om een heerlijke maaltijd op tafel te zetten. In deze blog ontdek je de kunst van smaakvol vegetarisch koken zonder vlees. Leer hoe je met de juiste kruiden, specerijen en combinaties van groenten en peulvruchten rijke smaken kunt creëren die zelfs de meest fervente carnivoren zullen verrassen.

 • Vegetarisch koken: 5 Tips voor carnivoren 30 Mei

  Blog Vegetarisch koken: 5 Tips voor carnivoren

  Ben je een fervente vleesliefhebber, maar wil je de overstap maken naar een meer vegetarische levensstijl? Dan ben je hier aan het juiste adres! In deze blog delen we waardevolle tips en inzichten om je te helpen moeiteloos over te stappen naar vegetarisch koken. Ontdek hoe je smaakvolle en bevredigende vegetarische maaltijden kunt bereiden zonder vlees, en maak kennis met spannende ingrediënten en technieken die je zullen helpen genieten van een nieuwe culinaire wereld.

 • Zomer truffel, wat is het wat kan je ermee? 11 Mei

  Blog Zomer truffel, wat is het wat kan je ermee?

  Deze blog gaat over verse zomertruffel uit de Piemonte regio van Italië en hoe dit veelzijdige ingrediënt gebruikt kan worden om de smaak van gerechten te verbeteren. Er wordt ook vermeld dat Traiteur Olivijn in Haarlem verse truffel van topkwaliteit verkoopt en
  er wordt een eenvoudig recept gegeven voor pasta met verse truffel. Kortom, dit blog biedt inspiratie en informatie voor iedereen die geïnteresseerd is in het gebruik van verse truffel in hun kookkunsten.