Blog
OLIVIJN
OLIVIJN
Kreeftensoep, ook bekend als bisque, is een heerlijk gerecht dat al eeuwenlang fijnproevers betovert. In deze blog nemen we je mee op een culinair avontuur en onthullen we de geheimen van deze smaakvolle soep. Van de oorsprong van de naam "bisque" tot de traditionele Franse bereidingswijze, leer je alles over de rijke en intense smaak van kreeftensoep.
Barolo wijn is een van de meest gewaardeerde wijnen ter wereld. Deze Italiaanse wijn is afkomstig uit de
Piemonte regio in Noord-Italië en wordt gemaakt van de Nebbiolo-druif. Barolo wordt ook wel de "koning der wijnen" genoemd vanwege zijn complexe smaak en lange rijpingsproces.
Olijfolie wordt gemaakt van olijven die direct na de oogst worden gewassen, gemalen, gekneed en vervolgens geperst. De laatste stap is het centrifugeren van de olie. Hierna blijft er extra vergine olijfolie over.
Spanje staat als land bekend om diverse culinaire hoogstandjes. Zo zijn ook de diverse soorten Spaanse ham razend populair. Ook wij Nederlanders kunnen een heerlijk plakje ham erg op prijs stellen.
Het recept voor het fameuze "Perfecte Ei" gerecht van Meesterkok Menno Post.