Winkel is gesloten sinds 1 januari 2024
Blog

Blog

OLIVIJN

  • Kreeftensoep, een culinair meesterwerk 21 Apr

    Blog Kreeftensoep, een culinair meesterwerk

    Kreeftensoep, ook bekend als bisque, is een heerlijk gerecht dat al eeuwenlang fijnproevers betovert. In deze blog nemen we je mee op een culinair avontuur en onthullen we de geheimen van deze smaakvolle soep. Van de oorsprong van de naam "bisque" tot de traditionele Franse bereidingswijze, leer je alles over de rijke en intense smaak van kreeftensoep.

  • Barolo, de koning der wijnen 08 Mar

    Blog Barolo, de koning der wijnen

    Barolo wijn is een van de meest gewaardeerde wijnen ter wereld. Deze Italiaanse wijn is afkomstig uit de
    Piemonte regio in Noord-Italië en wordt gemaakt van de Nebbiolo-druif. Barolo wordt ook wel de "koning der wijnen" genoemd vanwege zijn complexe smaak en lange rijpingsproces.

  • Olijfolie -- alles wat je altijd al wilde weten 31 Oct

    Blog Olijfolie -- alles wat je altijd al wilde weten

    Olijfolie wordt gemaakt van olijven die direct na de oogst worden gewassen, gemalen, gekneed en vervolgens geperst. De laatste stap is het centrifugeren van de olie. Hierna blijft er extra vergine olijfolie over.

  • Spaanse ham — Wat is het verschil? 10 Oct

    Blog Spaanse ham — Wat is het verschil?

    Spanje staat als land bekend om diverse culinaire hoogstandjes. Zo zijn ook de diverse soorten Spaanse ham razend populair. Ook wij Nederlanders kunnen een heerlijk plakje ham erg op prijs stellen.

  • Recept -- Het "perfecte" ei 28 Sep

    Blog Recept -- Het "perfecte" ei

    Het recept voor het fameuze "Perfecte Ei" gerecht van Meesterkok Menno Post.