Winkel is gesloten sinds 1 januari 2024
100 smaakmakers voor vegetarische keuken

30 / Jun / 2023

100 smaakmakers voor vegetarische keuken

Lijst van 100 smaakmakers die veel gebruikt worden in de vegetarische keuken

Lijst van 100 smaakmakers die veel gebruikt worden in de vegetarische keuken:

1. Knoflook
2. Ui
3. Gember
4. Citroensap
5. Sojasaus
6. Tomatenpuree
7. Verse kruiden (peterselie, koriander, basilicum, tijm, etc.)
8. Citroenzest
9. Sinaasappelschil
10. Balsamicoazijn
11. Appelazijn
12. Rode wijnazijn
13. Witte wijnazijn
14. Rijstazijn
15. Sesamolie
16. Olijfolie
17. Kokosmelk
18. Tahini (sesampasta)
19. Pindakaas
20. Honing (voor veganisten: ahornsiroop of agavesiroop)
21. Mosterd
22. Harissa
23. Sambal
24. Sriracha-saus
25. Rode currypasta
26. Groene currypasta
27. Kurkuma
28. Komijn
29. Korianderzaad
30. Kardemom
31. Kaneel
32. Nootmuskaat
33. Kruidnagel
34. Paprikapoeder
35. Cayennepeper
36. Zwarte peper
37. Witte peper
38. Zeezout
39. Tamari (glutenvrije sojasaus)
40. Miso-pasta
41. Worcestershiresaus (vegetarische versie)
42. Rode paprika
43. Groene paprika
44. Gele paprika
45. Jalapenopeper
46. Chilipepers
47. Kappertjes
48. Zongedroogde tomaten
49. Rozenwater
50. Oranjebloesemwater
51. Venkelzaad
52. Dille
53. Dragon
54. Salie
55. Rozemarijn
56. Venkel
57. Kurkuma
58. Karwijzaad
59. Kruidnagel
60. Vijfkruidenpoeder
61. Szechuanpeper
62. Citroengras
63. Anijszaad
64. Rode bietenpoeder
65. Kala namak (zwart zout)
66. Amandelen
67. Cashewnoten
68. Pijnboompitten
69. Walnoten
70. Pistachenoten
71. Sesamzaad
72. Lijnzaad
73. Zonnebloempitten
74. Pompoenpitten
75. Quinoa
76. Couscous
77. Bulgur
78. Rijst (wit, bruin, basmati, jasmijn, etc.)
79. Gierst
80. Polenta
81. Havermout
82. Volkoren pasta
83. Kokosrasp
84. Gedroogde abrikozen
85. Rozijnen
86. Cranberries
87. Dadelstroop
88. Rode linzen
89. Groene linzen
90. Zwarte bonen
91. Kidneybonen
92. Kikkererwten
93. Spliterwten
94. Edamamebonen
95. Tofu
96. Tempeh
97. Seitan
98. Jackfruit
99. Zeewier (nori, dulse, wakame)
100. Paddenstoelen (champignons, shiitake, oesterzwammen, etc.)

Deze smaakmakers kunnen gebruikt worden om de vegetarische gerechten op smaak te brengen en ze een heerlijke smaakdimensie te geven. Experimenteer met verschillende combinaties en ontdek je favoriete smaakprofielen in de vegetarische keuken!

Meer leren?
Wil je leren hoe je textuur, hartigheid en umami-smaak kunt toevoegen zonder gebruik te maken van dierlijke producten? Schrijf je dan nu in voor onze Masterclass Vegetarisch Koken voor Carnivoren van Meesterkok Menno Post.

Ontdek de geheimen van smaakvolle vleesvervangers en leer hoe je de kunst van vegetarisch koken kunt beheersen. Klik hier om je plek te reserveren en je culinaire reis te beginnen.