Winkel is gesloten sinds 1 januari 2024
Knolselderij frietjes met verse truffel

Daisy - 25 / May / 2023

Knolselderij frietjes met verse truffel

Stel je eens voor: het is 18:00 uur in de avond en je komt net thuis na een lange dag werken. Je verlangt naar iets hartigs en knus om je op te warmen. Maar in plaats van naar de snackbar te gaan voor aardappelfrietjes, heb ik een heerlijk gezond alternatief voor je: knolselderij frietjes!



Stel je eens voor: Net thuis na een lange dag werken. Je verlangt naar iets hartigs en knus om je op te warmen. Maar in plaats van naar de diepvries te grijpen voor een zak aardappelfrietjes, heb ik een heerlijk alternatief voor je: knolselderij frietjes! 

Terwijl de oven voorverwarmt, schil je voorzichtig de knolselderij, waarbij de heerlijke aardse geur je tegemoetkomt. Je snijdt de knolselderij in frietvormige stukken en laat je fantasie de vrije loop terwijl je nadenkt over alle smakelijke kruiden die je eraan kunt toevoegen. Verse truffel is onze favoriet maar als je dat niet hebt; paprikapoeder, knoflookpoeder, en misschien zelfs wat verse rozemarijn uit je eigen kruidentuin? 

Je mengt de frietjes met liefde in een kom, zodat elk stukje bedekt is met de aromatische oliën en kruiden. Terwijl je ze op de bakplaat rangschikt, verbeeld je je al de knapperige textuur en de verrukkelijke smaak die je te wachten staat.

Als de knolselderij frietjes de oven in gaan, verspreidt zich een heerlijke geur door je huis. Je kijkt vol verwachting uit naar het moment waarop je de knapperige frietjes uit de oven haalt en ze zachtjes proeft. Bij elke hap voel je jezelf opwarmen van binnen, terwijl je geniet van de smaakvolle knolselderij die een vleugje comfort en gezelligheid toevoegt aan je avond.

Dus zet een vrolijk muziekje op, verzamel je geliefden rond de keukentafel en deel samen dit heerlijke huisgemaakte gerecht. De knolselderij frietjes zorgen voor een warme en gezellige sfeer, en laten je de drukte van de dag vergeten terwijl je geniet van een simpele maar heerlijke maaltijd.

Hier is een recept voor heerlijke knolselderij frietjes:

Ingrediënten:
- 1 knolselderij
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: verse truffel

Instructies:

1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Schil de knolselderij en snijd deze in lange, dunne frietvormige stukken. Zorg ervoor dat de frietjes ongeveer even dik zijn, zodat ze gelijkmatig gaar worden.

3. Doe de knolselderij frietjes in een kom en voeg olijfolie, paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper toe. Meng goed zodat de frietjes gelijkmatig bedekt zijn met de kruiden en olie.

4. Leg de frietjes op de bakplaat in een enkele laag, zorg ervoor dat ze elkaar niet overlappen. Dit zorgt ervoor dat ze knapperig worden.

5. Bak de knolselderij frietjes in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 25-30 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn. Draai de frietjes halverwege de baktijd om voor een gelijkmatige bruining.

6. Haal de frietjes uit de oven en laat ze iets afkoelen. Serveer ze warm en geniet ervan met je favoriete dipsaus of aioli.

Optioneel: Bestrooi de knolselderij frietjes met vers geraspte truffel of gehakte kruiden zoals tijm of rozemarijn voordat je ze serveert, dit voegt een extra smaakdimensie toe.

Deze knolselderij frietjes zijn een smakelijke en gezonde alternatief voor reguliere aardappel frietjes. Ze zijn knapperig van buiten en zacht van binnen, met een heerlijke smaak van de knolselderij. Geniet ervan als bijgerecht of als gezonde snack!

Lees meer>> Knolselderij; een veelzijdige groente. 

Benieuwd naar heerlijke recepten en handige tips om met knolselderij aan de slag te gaan? Schrijf je nu in voor onze Masterclass Knolselderij en ontdek de geheimen van deze verrassende groente!