Winkel is gesloten sinds 1 januari 2024
Over ons

Over ons

 

 

De lekkerste winkel van Haarlem

Traiteur Olivijn is het eigenwijze zusje van restaurant-galerie Olivijn. Het echtpaar Menno Post en Saskia de Wal Post openden hun restaurant in de zomer van 2018. Al na 5 maanden werd het bekroond met een Michelinster. Hij is de ervaren Meesterkok en zij is de awardwinning foodfotograaf.

 

Haarlemse Kroket

Het begon allemaal met de kroket. Begin 2021 was Menno op zoek naar meer plezier, zocht een gebaksvitrine en vond een snack-automatiek. Hij besloot kroketten te gaan maken. Niet zomaar kroketten maar kroketten van rijke kreeft en verse truffel. Dit werd opgepikt door de landelijke media en Olivijn verscheen op RTL Nieuws, RTV NH, Q-music en de grote dagbladen schreven erover. Het was zo’n ongekend groot succes dat er mensen uit heel Nederland speciaal naar Haarlem kwamen om een kroketje te trekken.

 

Ondernemerschap

Corona bracht dus ook veel goeds. Menno en Saskia hebben de crisis overleefd met positiviteit, creativiteit en innovatie. Ze lieten op Instagram vooral zien wat wat er wél mogelijk was. Daar waar de restricties van de overheid kwamen en terrassen niet open mochten, liet Saskia zien waar je in Haarlem - aan het water bijvoorbeeld - wel lekker kon zitten om rustig van je kroket te genieten.

 

Ze zagen de gouden kansen, grepen deze met beide handen aan om vervolgens heel snel te schakelen en het uit te voeren. “Menno ziet de vonkjes en weet er vuurwerk van te maken” zei Saskia in een interview. Het heeft hen betere ondernemers gemaakt en zijn als echtpaar nog sterker geworden. Ze hebben het lef en het vertrouwen om het succes van de kroketterie voort te zetten in een blijvende winkel in de Gierstraat.

 

Kroketten, kaviaar en kunst

De winkel verkoopt delicatessen, foodart en ook exclusieve producten die voor de particulier bijna niet te verkrijgen zijn. Als enige winkel in Nederland verkopen ze het gastronomische bier Vuurzee; een blonde triple waarbij champagnegist en Pinot Noir druif is toegevoegd. Ook verkopen ze de lekkerste producten van eigen vertrouwde leveranciers van het restaurant zoals de kazen van Bourgondisch Lifestyle. Ook vind je bij de traiteur de gietijzeren pannen waarmee ze thuis graag koken: gerecyclede pannen die gemaakt zijn van oude fietsen en treinrails.

 

Succes delen

Daarnaast biedt de winkel een podium voor Haarlemse ambachtslieden zoals de bonbons van fooddesigner Anne Fleur Sanders, de sieraden met olivijn edelstenen van voormalig rechter Ariane Medze, de charcuterie van de Familie Cordemeijer en de handgemaakte koksmessen van Caspar Verheijen die nota bene achter het restaurant woont. Het zijn allemaal mensen met een uniek verhaal die hun hart volgen om datgene te doen waar ze echt heel blij van worden.

 

Alle producten in de winkel zijn zorgvuldig geselecteerd. Daarom vind je in de winkel geen overvolle schappen en eindeloze variaties. Er is heel bewust gekozen voor alleen het allerlekkerste en die dingen waar zij zelf enthousiast van worden.

 

 

Kom langs

Traiteur Olivijn is een exclusieve winkel die voor iedereen toegankelijk is. Voor alle foodies, gastronomen en levensgenieters die net zoveel van eten houden als zij. Voor iedereen is er wel iets te verkrijgen. Die speciale olijfolie, verrassende gin of dat heerlijk gebakje. Dat ene heerlijke kaasje met een goed glas wijn om het weekend mee in te luiden. Of natuurlijk een kroket, kakelvers uit onze automatiek. Cadeaus om jezelf mee te verwennen, of voor die ene speciale persoon die je iets bijzonder wilt geven.

 

Loopt het water je al in de mond?


Kom langs en kom proeven!