Winkel is gesloten sinds 1 januari 2024
Yuzu – Een Unieke Japanse Citrusvrucht

Stefanie - 16 / May / 2022

Yuzu – Een Unieke Japanse Citrusvrucht

Wat is yuzu precies? Het is een Japanse citrusvrucht met een zeer uitgesproken smaak. Het betreft een combinatie van zoet en zuur, en de vrucht wordt gebruikt als smaakmaker in diverse gerechten. Zo kun je yuzu dressing, puur sap of yuzu jam kopen bij onze traiteur in Haarlem.

Yuzu – Een Unieke Japanse Citrusvrucht

Het lijkt op een combinatie tussen een mandarijn en een citroen, dat zou zomaar eens een yuzu kunnen zijn. Deze unieke smaakmaker zien we steeds vaker terugkomen op de menukaart. Diverse producten kunnen namelijk gemaakt worden van deze unieke citrusvrucht.
Wat is yuzu precies? Het is een Japanse citrusvrucht met een zeer uitgesproken smaak. Het betreft een combinatie van zoet en zuur, en de vrucht wordt gebruikt als smaakmaker in diverse gerechten. Zo kun je yuzu dressing, puur sap of yuzu jam kopen bij onze traiteur in Haarlem.
Wens jij meer te weten over deze unieke citrusvrucht en ben je benieuwd waar jij de beste yuzu producten kunt kopen? Dan raden we je aan om het onderstaande artikel te lezen. Wij vertellen je hier namelijk alles wat je moet weten over de yuzu vrucht en alle unieke producten die hiervan gemaakt worden bij onze traiteur. Dat wil je niet missen!

Wat is Yuzu?

Yuzu is een Japanse vrucht die veel gelijkenissen vertoont met andere citrusvruchten. Qua uiterlijk lijkt deze vrucht op een combinatie van een mandarijn en een citroen. Ook de smaak is eigenlijk een combinatie van deze twee vruchten. Het zure van een citroen maar dan toch net iets minder scherp. De zure smaak van yuzu wordt namelijk gemaskeerd door een zoete smaak, zoals we die kennen van bijvoorbeeld de mandarijn.
De smaak van yuzu gaat erg goed samen met diverse recepten. Echter zien we dat er voornamelijk in visgerechten gebruik wordt gemaakt van yuzu als smaakmaker. De licht zurige smaak is namelijk perfect te combineren met diverse vissoorten. Dat moet je absoluut een keer geprobeerd hebben.
Wist je dat yuzu ook zeer geliefd is vanwege zijn karakteristieke geur? De etherische oliën die te vinden zijn in de schil van de vrucht worden door veel liefhebbers zelfs gebruikt om mee in bad te gaan. De unieke geur maakt het dan ook een heerlijk product waar menig gebruiker met volle tuigen van zal genieten.
Houd jij ervan om te experimenteren in de keuken, en ben je benieuwd wat je met onze yuzu producten allemaal kunt maken? Laten we dan om te beginnen eens wat dieper induiken op de diverse yuzu producten die wij in onze winkel in Haarlem verkopen.

Diverse soorten Yuzu producten

Ben jij enthousiast geworden van deze unieke vrucht? Dan ben je ongetwijfeld benieuwd welke producten wij verkopen op basis van yuzu. Wij vertellen je graag wat meer over onze hoogwaardige producten.
Wij gebruiken voornamelijk de schil en het sap van uitsluitend de allerbeste yuzu. De unieke smaak zorgt voor een fantastische basis van een grote diversiteit aan smaakmakers. Je vraagt je waarschijnlijk af wat wij dan zoal maken van deze unieke ingrediënten? Onderstaand bespreken we enkele van onze meest populaire producten.

Dressing

Wij hebben de unieke smaak van yuzu verwerkt in een heerlijke dressing. Deze dressing is niet alleen ontzettend lekker, het is ook nog eens een zeer veelzijdig product. Je kunt er alle kanten mee op.
De dressing doet het erg goed op diverse soorten salades, vis- en vleesgerechten. Je kunt eindeloos combineren en je bent te allen tijde verzekerd van een dressing die bij iedereen in de smaak valt.
Wist jij dat je onze yuzu dressing zelfs kunt gebruiken door je cakebeslag? Dit geeft het baksel net dat beetje extra, een heerlijke frisse smaak. Sta jij dus graag in de keuken en zoek je een veelzijdige dressing die eigenlijk overal bijpast? Dan moet jij onze yuzu dressing simpelweg een keer geprobeerd hebben!

Sap

Ook yuzu sap is onder vele razend populair. Of je nu op zoek bent naar puur sap of bijvoorbeeld een alcoholische versnapering op basis van yuzu, bij onze traiteur in Haarlem vind je het allemaal.
Puur yuzu sap kan gebruikt worden voor diverse doeleinde. Zo kun je er sauzen of marinades van maken, maar ook kun je een heerlijke koude limonade voor jezelf klaarmaken. De mogelijkheden zijn eindeloos.
Houd jij wel van een uitdaging en vind je het leuk om je eigen sausjes, dressings of zelfs cocktails te maken? Dan mag ons unieke yuzu sap niet ontbreken in jouw keukenkastje.

Jam

Onze yuzu producten mogen ook zonder twijfel niet ontbreken op de borrelplank. Onze unieke jam zorgt bijvoorbeeld voor een heerlijke zoete aanvulling. De jam is buitengewoon smaakvol en is heerlijk om te eten op een getoast broodje, maar ook op gebak kan deze jam een waardevolle toevoeging zijn.
Wist je dat onze yuzu jam volledig vrij is van kunstmatige smaak- en kleurstoffen? We gebruiken zelfs geen conserveringsmiddelen. Het is gewoon een échte jam, waarmee jij jouw gasten absoluut omver kan blazen.

Yuzu Schil

De schil van deze citrusvrucht kun je bij ons ook los kopen. Het betreft een gekonfijte schil die op diverse manieren gebruikt kan worden in de keuken. Je kunt deze schil namelijk eten als een heerlijk snoepje, maar je kunt deze ook verwerken in je gerechten.
Yuzu schil doet het namelijk erg goed in salades en kan bovendien ook gebruikt worden om een heerlijke dressing mee te maken. Leg jij deze zoete lekkernij op de borrelplank of ga je er mee aan de slag om de lekkerste recepten in elkaar te zetten? Het kan allemaal!

Bovenstaand hebben we enkele van onze meest populaire yuzu producten besproken. Je bent ongetwijfeld enthousiast geworden om zelf ook aan de slag te gaan met deze unieke smaakmaker. Twijfel jij nog welk product het beste bij jou past? Wij adviseren je graag.

Yuzu kopen in Haarlem – Bezoek onze traiteur Olivijn

Onze traiteur Olivijn te Haarlem is onze grote trots. Wij werken namelijk uitsluitend met de meest hoogwaardige producten en dat proef je! Of je nu op zoek bent naar een dressing, een saus, yuzu schillen of puur sap, bij ons vind je het allemaal.

Wij verwelkomen je dan ook graag in onze winkel in Haarlem. Ons team klaar om je meer te vertellen over ons uitgebreide assortiment en jou te helpen bij het vinden van de allerbeste yuzu producten.
Benieuwd naar ons volledige assortiment? Bekijk het hier. Hopelijk zien we jou binnenkort bij Olivijn!