Winkel is gesloten sinds 1 januari 2024
Kreeftensoep, een culinair meesterwerk

Daisy - 21 / Apr / 2023

Kreeftensoep, een culinair meesterwerk

Kreeftensoep, ook bekend als bisque, is een heerlijk gerecht dat al eeuwenlang fijnproevers betovert. In deze blog nemen we je mee op een culinair avontuur en onthullen we de geheimen van deze smaakvolle soep. Van de oorsprong van de naam "bisque" tot de traditionele Franse bereidingswijze, leer je alles over de rijke en intense smaak van kreeftensoep.

Ontdek de betovering van Kreeftensoep: Een culinair meesterwerk


Kreeftensoep, ook wel bekend als bisque, is een onweerstaanbaar gerecht dat al eeuwenlang de harten en smaakpapillen van fijnproevers verovert. Deze rijke, romige soep met de intense smaak van verse kreeft is een culinair meesterwerk dat een prominente plaats inneemt in de Franse keuken. In deze blog nemen we je mee op een gastronomisch avontuur waarbij we de geheimen van de kreeftensoep onthullen, van zijn oorsprong tot aan de bereiding op de traditionele Franse wijze. Ontdek hoe deze heerlijke soep een geliefd gerecht is geworden bij Olivijn, nadat het als tussengerecht werd geïntroduceerd in onze thuismenu's tijdens de uitdagende periode van Covid-19.

De betoverende smaak van Kreeftensoep:
Kreeftensoep, ook wel bisque genoemd, dankt zijn naam aan de Franse term "bisque de homard". Het woord "bisque" verwijst naar een klassieke Franse bereidingswijze waarbij de schalen en koppen van schaaldieren, in dit geval kreeft, worden gebruikt om een intense smaak aan de soep te geven. Deze techniek zorgt ervoor dat elke lepel kreeftensoep een verrukkelijke explosie van smaak biedt.

De bereiding van Kreeftensoep:
Het bereiden van kreeftensoep op de oorspronkelijke Franse manier is een tijdrovend proces dat geduld en vakmanschap vereist. Het begint met het koken van verse kreeften, waarbij de schalen en koppen zorgvuldig worden bewaard. Deze schalen worden vervolgens geroosterd, waardoor hun smaken intensiveren. Daarna worden ze langzaam gesudderd in een rijke bouillon, samen met aromatische ingrediënten zoals groenten, kruiden en specerijen. Na uren van zorgvuldig roeren en laten sudderen, wordt de soep gezeefd en gemengd met room, wat zorgt voor die fluweelzachte textuur en romige smaak waar kreeftensoep zo geliefd om is.

Het verhaal achter onze Kreeftensoep:
Tijdens de uitdagende periode van Covid-19 hebben wij bij Olivijn gezocht naar manieren om onze gasten te verwennen en te verrassen. Het tussengerecht van kreeftensoep in onze thuismenu's werd al snel een groot succes en we ontvingen talloze verzoeken van onze gasten om deze betoverende soep ook los te verkopen. Door de aanhoudende vraag hebben we besloten om onze heerlijke kreeftensoep beschikbaar te maken voor iedereen die wil genieten van de authentieke smaak en luxe van Olivijn, zelfs buiten onze dine-in ervaringen.

Nu kun je een liter van onze heerlijke kreeftensoep, bereid volgens de traditionele Franse methode, bestellen voor slechts 18 euro. De perfecte optie

voor een bijzondere gelegenheid, een romantisch diner thuis of gewoon om jezelf te trakteren op een culinaire verwennerij. Bovendien bieden wij op zaterdag de mogelijkheid om een kopje warme kreeftensoep rechtstreeks in onze winkel te bestellen, zodat je ter plekke kunt genieten van de intense smaken en aroma's. Vergeet ook niet onze Sunday Tastings te bezoeken, waar je kunt proeven van deze heerlijke soep en andere verrukkelijke gerechten.

Ontdek de magie van Kreeftensoep bij Olivijn:
Als je op zoek bent naar een culinair meesterwerk dat je smaakpapillen betovert, dan mag je onze kreeftensoep niet missen. Laat je meevoeren door de intense smaken, de romige textuur en de rijke aroma's die deze betoverende soep te bieden heeft. Bestel een liter kreeftensoep online en geniet van de heerlijkheid van Olivijn in jouw eigen huis. Of bezoek onze winkel op zaterdag voor een warm kopje soep om ter plekke van te genieten. Verwen jezelf, je familie en vrienden met het allerbeste dat Olivijn te bieden heeft.

Kom langs bij Olivijn en ontdek de culinaire kunst van kreeftensoep. Vergeet niet om ook onze andere smaakvolle gerechten te proeven en je te laten inspireren door onze prachtige kunstcollectie, ook met kreeft!

Bij Olivijn draait alles om de ultieme levensgenieter, dus kom langs en geniet van een onvergetelijke culinaire ervaring.