Winkel van sterren restaurant OLIVIJN*
Luxe Thuis Menu’s
Exclusieve delicatessen
Lekkerste cadeautjes
Villa Manodori, balsamico 12yr by Massimo Bottura ***

Villa Manodori, balsamico 12yr by Massimo Bottura ***

Terug naar overzicht

€ 49,00 Incl. btw

(0)

Wie aceto balsamico zegt, zegt Modena en wie Modena zegt, zegt Massimo Bottura, de driesterrenchef die met veel succes een bijzonder harmonische en aromatische aceto balsamico maakt volgens een traditie die al honderd jaar oud is.

Lees de volledige productomschrijving

Directe checkout

  • Op voorraad
  • Beschikbaar in de winkel: Beschikbaarheid controleren
  • Winkel van sterren restaurant OLIVIJN*
  • Luxe Thuis Menu’s
  • Exclusieve delicatessen
  • Lekkerste cadeautjes

Productomschrijving

Deze aceto balsamico wordt in zeer kleine hoeveelheden geproduceerd onder zijn toezicht. Het is een prachtige dikstroperige vloeistof die alleen met zichtbare tegenzin de fles uit wil. De mild-zure (6% aciditeit) stroperige vloeistof heeft een geweldig geconcentreerd aroma van appel, peer, kersen, tabak, leer, drop, amandel en natuurlijk van zoete druiven, de laat geplukte trebbiano-druif waar hij van gemaakt is. Een deel van Massimo’s balsamico wordt overigens gemaakt van biologische druivenoogst en later als zodanig gebotteld. Er is ook een ‘dark cherry’ variant.Aan de basis ligt de sterk ingekookte most van deze druif die ook nog eens lang fermenteerde. Daarna wordt de azijn gelagerd in kleine eikenhouten vaatjes en vervolgens in vaten van kastanje- en jeneverbessenhout. De azijn krijgt vele jaren rust (meestal inderdaad op zolders waar het dan weer warm, dan weer koel is) waarbij de vloeistof indikt (jaarlijks ongeveer 10%) en donkerbruin wordt. De oudste vaten worden regelmatig bijgevuld met azijn uit jongere vaten, zoals in het solerasysteem.Aceto balsamico kan zeer oud (en kostbaar) worden, soms wel meer dan honderd jaar. Deze balsamico azijnen van Villa Manodori worden tenminste twaalf jaar gerijpt. De ‘extravecchio’ is twintig jaar oud.Deze aceto balsamico pas je (zeer spaarzaam) toe op (gegrild) vlees, vis, gevogelte, bij groente, kazen en zoete desserts en in dressings of in een marinade. Een paar druppels aceto balsamico op aardbeien of frambozen in een dessert, zorgen voor een smaakexplosie.De naam Villa Manodori is afkomstig van het gelijknamige 16de eeuwse landgoed in Modena. De aceto balsamico wordt al sinds een eeuw op dezelfde wijze geproduceerd volgens de traditie van Massimo’s familie. Hier wordt ook een aantal (essentiële) oliën gemaakt en onder meer een ‘gewone’ azijn van de barolo-wijn.

Ingrediënten: Geconcentreerde druivenmost, wijnazijn. Bevat sulfieten. 

Reviews Schrijf je eigen review

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Schrijf je eigen review

    Beschikbaar in de winkel

    Sluiten