Culinaire boetiek van restaurant OLIVIJN*
Topgastronomie voor thuis
Smaakvolle cadeau’s
Gratis verzending vanaf €100
Truffel Boter, 80gram

Truffel Boter, 80gram

Terug naar overzicht

€ 9,95 Incl. btw

(0)

Boerenboter uit Italië met verse truffel en truffelaroma. Zeer geschikt om te monteren.

Lees de volledige productomschrijving

Directe checkout

 • Op voorraad
 • Beschikbaar in de winkel: Beschikbaarheid controleren
 • Culinaire boetiek van restaurant OLIVIJN*
 • Topgastronomie voor thuis
 • Smaakvolle cadeau’s
 • Gratis verzending vanaf €100

Productomschrijving

Truffels ... menig chef ziet ze als een feest van verfijning. De prikkelende, wat mysterieuze geur zorgt volgens hen voor de opmaat van culinair genot en, omdat het een kostbaar ingrediënt is, zijn truffels, in al hun verschijningsvormen, het ingrediënt voor een extra luxueuze laag die ervoor zorgt dat min of meer gewone ingrediënten (denk aan kip, ei of aardappel) verheven worden tot een ware culinaire sensatie.

Het mooie van truffels is dat ze er zo goed als het hele jaar zijn, maar elk seizoen heeft een eigen truffel, soms meerdere. Er zijn zomer, winter en herfsttruffels en ook het voorjaar heeft zijn eigen soorten. De witte truffel, volgens velen de mooiste, is optimaal tegen het eind van het jaar. De wintertruffel, de fameuze Tuber melanosporum, wordt een groot deel van de winter aangeboden. Omdat het natuurproducten zijn die door individuele truffelzoekers (in Italië ‘cavatori’ genaamd) verzameld en verkocht worden, is er altijd verschil in kwaliteit want het klimaat heeft daar grote invloed op.

Schaarste leidt tot hogere prijzen, maar door de band die ontstaat met een truffelleverancier, zal altijd een goed advies gegeven worden. Soms zijn ze er gewoon niet. Het inkopen van truffels is dan ook een uitgesproken vertrouwenszaak want er wordt onwaarschijnlijk veel gerommeld met dit, als het goed is, vorstelijke ingrediënt. Wij importeren de meeste truffels en producten uit Umbrië in Italië, maar in geval van uitzonderlijke schaarste, wordt uitgeweken naar andere regionen in Frankrijk en Spanje.

Ook zijn er verschillende afgeleide producten die vaak gemaakt worden van esthetisch minder mooie exemplaren, de zogenaamde truffelderivaten. Denk daarbij aan puree op basis van paddenstoelen met truffel en bijvoorbeeld gewekte exemplaren.

Reviews Schrijf je eigen review

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Schrijf je eigen review

  Recent bekeken

  Beschikbaar in de winkel

  Sluiten