Culinaire boetiek van restaurant OLIVIJN*
Topgastronomie voor thuis
Gratis verzending vanaf €100
SAPINCA Winner World Food Innovation Prize!

SAPINCA Winner World Food Innovation Prize!

Terug naar overzicht

€ 17,95 Incl. btw

(0)

SAPINCA is een natuurlijk, biologisch en vegan elixer. Geboren uit de reizen van twee creatievelingen. Neem tien wortelsoorten, een ambachtelijk brouwproces en er gaat een wereld voor je open. De naam SAPINCA is een woordspeling op Sap en Inca :)

Lees de volledige productomschrijving

 • Niet op voorraad
 • Beschikbaar in de winkel: Beschikbaarheid controleren
 • Culinaire boetiek van restaurant OLIVIJN*
 • Topgastronomie voor thuis
 • Gratis verzending vanaf €100

Productomschrijving

SAPINCA is een natuurlijk, biologisch en vegan elixer. Geboren uit de reizen van twee creatievelingen. Neem tien wortelsoorten, een ambachtelijk brouwproces en er gaat een wereld voor je open.

De naam SAPINCA is een woordspeling op Sap en Inca, maar ook afgeleid van de titel waar de goddelijke keizer van het Incarijk vroeger mee werd aangeduid, Sapa Inca. De Sapa Inca werd door het volk vereerd als de bovennatuurlijke zoon van de zon. De makers noemen het dan ook een goddelijk drankje met de kleur en kracht van de zon. Die inspiratie straalt door in de gouden dop, het kleurrijke logo en etiket van SAPINCA, dat deels gemaakt is van gerecycled materiaal.

Sapinca heeft de World Food Innovation Award voor 'best drink' in de wacht gesleept. Deze prijs is gisteren tijdens het IFE (International Food & Drink Event) in Londen uitgereikt. Founder Diederick Evers: "Een super mooie waardering en ik ben erg trots op wat wij in korte tijd allemaal hebben bereikt. Dit bevestigt dat Sapinca goed aansluit op de huidige trend van 'mindful drinking'."

Het recept

De uitgesproken smaak van SAPINCA is het resultaat van een vernuftig recept dat uit tien (!) verschillende wortelsoorten bestaat. Het merendeel afkomstig uit Zuid-Amerika. Elke wortel heeft zijn eigen invloed op de smaak van SAPINCA. Zo spelen de maca, yacon, tapioca, zoethoutwortel en oranjewortel een belangrijke rol in de zoete kenmerken van deze organic root elixir. De pittige smaakelementen zijn afkomstig van met name gember en mierikswortel. De aardse invloeden zijn toe te schrijven aan het gebruik van kurkuma, galanga en ashwaganda. Op reis ontdek je nieuwe smaken en dat gevoel van ontdekking hebben ze bij SAPINCA in de fles weten te krijgen.

Hoe kun je het drinken?

Bij SAPINCA wilden ze iets op de markt brengen wat niet alleen qua ingrediënten in het oog springt, maar ook iets waar je als drinker meerdere kanten mee op kunt. Missie geslaagd. Zo kun je de dag bijvoorbeeld beginnen met een shot. Krijg je mensen over de vloer? Dan maak je cocktails en mocktails. Je kunt er zelfs een kop thee van zetten.

Bij SAPINCA hopen ze vooral dat mensen aan het experimenteren slaan, maar ze hebben wel een paar tips. “Zelf vinden wij het goed tot zijn recht komen met bruiswater, ijs en een takje rozemarijn”, vertelt Diederick, oprichter van SAPINCA. “Wie een pittigere smaakbeleving zoekt, zou SAPINCA met heet water kunnen mengen tot een thee en voor de finishing touch een takje munt toevoegen. Dus ga op ontdekkingsreis en durf creatief aan de slag te gaan.”

Goed doel

Een deel van de opbrengst van iedere fles SAPINCA gaat naar het Child Nutrition-programma van Misión Huascarán, een non-profit in Peru. Veel Peruaanse kinderen tussen de drie en twaalf jaar krijgen niet voldoende vitaminen zoals ijzer binnen, waardoor niet alleen de ontwikkeling van hun hersenen achterloopt, maar ook hun lichaamsgroei. Op de scholen waar Misión Huascarán actief is, daalde in korte tijd het percentage kinderen met bloedarmoede van 44% naar 21%.

 

 

——

 

Sapinca wint World Food Innovation Award voor 'best drink'

Sapinca heeft de World Food Innovation Award voor 'best drink' in de wacht gesleept. Deze prijs is gisteren tijdens het IFE (International Food & Drink Event) in Londen uitgereikt. Founder Diederick Evers: "Een super mooie waardering en ik ben erg trots op wat wij in korte tijd allemaal hebben bereikt. Dit bevestigt dat Sapinca goed aansluit op de huidige trend van 'mindful drinking'."

Diederick met op de voorgrond de award en een fles Sapinca

Sapinca is een nieuw natuurlijk, biologisch en vegan elixer waarin 10 krachtige wortelsoorten gecombineerd zijn. Het merendeel van deze wortelsoorten is afkomstig uit Zuid-Amerika. Diederick omschrijft het drankje als multi-toepasbaar. Het fungeert zelfs als alcoholvervanger. Het kan gebruikt worden als shotje, om thee te maken, evenals in mocktail of cocktail.

Reviews Schrijf je eigen review

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Schrijf je eigen review

  Recent bekeken

  Beschikbaar in de winkel

  Sluiten