Winkel van sterren restaurant OLIVIJN*
Lekkerste winkeltje van Haarlem
Exclusieve delicatessen en cadeau’s
GRATIS VERZENDING VANAF 50 euro
Omed Olijfolie gerookt, 250 ml

Omed Olijfolie gerookt, 250 ml

Terug naar overzicht

€ 18,95 Incl. btw

(0)

De eerste gerookte olijfolie gerookt met olijfpitten. Onder constante temperatuur van 5 graden Celcius gerookte Arbequina olijfolie met de rook van de olijfpitten.

Lees de volledige productomschrijving

Directe checkout

 • Op voorraad
 • Beschikbaar in de winkel: Beschikbaarheid controleren
 • Winkel van sterren restaurant OLIVIJN*
 • Lekkerste winkeltje van Haarlem
 • Exclusieve delicatessen en cadeau’s
 • GRATIS VERZENDING VANAF 50 euro

Productomschrijving

De eerste gerookte olijfolie gerookt met olijfpitten. Onder constante temperatuur van 5 graden Celcius gerookte Arbequina olijfolie met de rook van de olijfpitten. Alleen de eerste rook wordt gebruikt voor het verkrijgen van het meest frisse aroma.De smaak is zoetig en elegant met hints van vanille en karamel. De arbequina is duurzaam geproduceerd o.a. door het gebruik van olijfpitten als brandstof. Een zeer bijzondere gerookte olie!

O-Med is een familiebedrijf dat gevestigd is in Acula, Andalusië, Spanje. Een karakteristieke olijfgaard, gelegen op 700 meter boven zeeniveau, aan de rand van het legendarische gebergte Sierra Nevada in de Andalusische provincie Granada, in Zuid-Spanje.

De familie Garcia Casas oogst al generaties lang haar eigen olijfbomen. In 2005 kochten zij een persmolen om zeer hoogwaardige kwaliteit olijfolie te produceren. Alle processen blijven in eigen hand, van het aanplanten tot het persen.

De droom van de oprichter van het bedrijf, Juan de Dios García Molina, de derde generatie in het bedrijf, werd eindelijk werkelijkheid. Vanaf dat moment richt O-Med zich duidelijk op de voortreffelijkheid van hun olijvensappen en azijn. Na jaren van hard werken, werpen de inspanningen van O-Med hun vruchten af met een aantal bijzonder prestigieuze onderscheidingen, en worden hun extra vierge olijfoliën tot de beste ter wereld gerekend.

Momenteel staat de vierde generatie aan het roer, Juande en Paula, die de lang gekoesterde droom van hun vader voortzetten. Juist deze ondernemingsgeest van de jongere generatie is het vlaggenschip van de familie; daardoor kunnen ze innovatie, nieuwe trends en technologie combineren met traditie en de opgebouwde knowhow.

Duurzaamheid is van het grootste belang voor O-Med als boerenbedrijf. Ze hebben dan ook een verbrandingsoven geïnstalleerd die de olijfpitten verbrandt en daarmee voorziet in 40% van de energiebehoeften van de fabriek.

In 2013 werd O-Med een van de oprichters van QvExtra! Deze organisatie bestaat uit internationale producenten die zich richten op consumentenvoorlichting en het onderscheiden van extra olijfolie van eerste persing van hoge kwaliteit. Het QvExtra! Keurmerk stelt bepaalde organoleptische en andere fysisch-chemische parameters, zoals zuurnormen, die veel strenger zijn dan de huidige IOOC-normen (Internationale Olijfolieraad).

 

 

Reviews Schrijf je eigen review

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Schrijf je eigen review

  Recent bekeken

  Beschikbaar in de winkel

  Sluiten