Winkel van sterren restaurant OLIVIJN*
Lekkerste winkeltje van Haarlem
Exclusieve delicatessen en cadeau’s
Krak Chocolade

Krak Chocolade Krak Chocolade

Terug naar overzicht

€ 7,00 Incl. btw

(0)

Heerlijke bean to bar chocolade repen van Mark Schimmel, voormalig 2 sterren chef-patissier. Dit moet je proberen!

Lees de volledige productomschrijving

Directe checkout

 • Op voorraad
 • Beschikbaar in de winkel: Beschikbaarheid controleren
 • Winkel van sterren restaurant OLIVIJN*
 • Lekkerste winkeltje van Haarlem
 • Exclusieve delicatessen en cadeau’s

Productomschrijving

Voordat Mark Schimmen zijn talenten op het maken van chocolade richtte, was Mark Schimmel een getalenteerde banketbakker. Hij volgde een opleiding in keukens met drie Michelinsterren voordat hij uiteindelijk chef-patissier werd in een Michelin-restaurant met twee sterren in Nederland. Het was in deze tijd dat Mark een echte passie voor chocolade ontwikkelde.

Hij vond het heerlijk om er als ingrediënt mee te werken en wilde graag meer leren. Hij wilde het verhaal begrijpen achter de chocolade die in zijn keukens zou aankomen, klaar om te smelten en tot spectaculaire creaties te maken.

Krak Chocolade werd begin 2013 geboren, toen Mark zijn activiteiten begon met twee kleinschalige koffiemolens uit India voordat hij overstapte naar een iets grotere opstelling.

Tegenwoordig maakt Mark chocolade voor topchefs in heel Europa en neemt hij de tijd om met elke chef samen te werken om hun precieze behoeften te begrijpen, of ze nu op zoek zijn naar een lichtzure chocolade met een zuivere afdronk, of een rijke, nootachtige chocolade met een boterachtige textuur.

Mark koopt vervolgens de cacao en maakt een op maat gemaakt recept. Het is dan ook geen verrassing dat, met zoveel aandacht voor detail, er veel vraag is naar Mark’s couverture. Zo erg zelfs dat hij maar een zeer beperkt aantal repen van Krak maakt.

Mark Schimmel: "Krak is ontstaan uit mijn passie voor chocolade. De truc is om de mooie cacao te harmoniseren en het in zijn waarde te laten. Mijn stijl is om zo dicht mogelijk bij het smaakprofiel van de origine te blijven en te accentueren wat de cacaoboon uniek maakt. Dit is mijn passie en ik ben er trots op deze te delen!"

Ingrediënten Jeneverbes: cacaobonen, ruiker, melkpoeder, cacaoboter en jeneverbessen. Bevat geen gluten, noten of soja. 

Ingrediënten Hibiscus/Vanille: cacaoboter, rietsuiker, melkpoeder, hibiscus en vanille. Bevat geen gluten, noten of soja. 

Ingrediënten Cuba: cacaobonen, rietsuiker en cacaoboter. Bevat geen gluten, noten, soja en melk. 

Reviews Schrijf je eigen review

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Schrijf je eigen review

  Recent bekeken

  Beschikbaar in de winkel

  Sluiten