Winkel van sterren restaurant OLIVIJN*
Luxe Thuis Menu’s
Exclusieve delicatessen
Lekkerste cadeautjes
Foie Gras d'Oie 2x 40 gram

Foie Gras d'Oie 2x 40 gram

Terug naar overzicht

€ 24,95 Incl. btw

(0)

Maison CASTAING biedt ons een formaat dat zeer geschikt is voor kop-aan-kop: 2 plakjes hele eendenlever van goede kwaliteit.

Lees de volledige productomschrijving

 • Niet op voorraad
 • Beschikbaar in de winkel: Beschikbaarheid controleren
 • Winkel van sterren restaurant OLIVIJN*
 • Luxe Thuis Menu’s
 • Exclusieve delicatessen
 • Lekkerste cadeautjes

Productomschrijving

Slechts 3 soorten producten hebben het recht om de naam "foie gras" te gebruiken bij het etiketteren voor verkoop; ze bevatten elk alleen foie gras en kruiden.

Hele Foie Gras wordt gemaakt van een hele gemeste lever, of van een of meerdere hele lobben van een gemeste lever. Dit is premium foie gras, verkocht in conservenpotten, halfgeconserveerd of gedeeltelijk gekookt en vacuüm verpakt.

Foie Gras wordt gemaakt door fijne stukjes gemeste leverkwabben te combineren. Over het algemeen verkocht in terrines, krijgt het een aantrekkelijk gemarmerd effect, dat zeer gewild is om te snijden.

Block of Foie Gras is gemaakt van gereconstitueerde foie gras, die fijne stukjes kan bevatten. Dit type wordt aanbevolen voor voorgerechten en toasts.

Foie gras moet voor het serveren enkele uren in de koelkast in de originele verpakking worden bewaard en 10 tot 20 minuten voor consumptie worden verwijderd.

Snijd het op het laatste moment zodat het zijn volle smaken en kleuren behoudt (50g per persoon wordt geadviseerd) en serveer op een voorgekoeld bord. Het is het beste om foie gras aan het begin van de maaltijd te eten, wanneer de smaakpapillen het meest ontvankelijk zijn.

Je kunt het serveren met vers Frans stokbrood of geroosterd canapébrood, maar mag niet worden uitgesmeerd. Serveer eventueel ook met onze uiencompote of vijgenchutney met wat halfgekookte foie gras. En een zoete witte wijn, zoals een Sauternes of een Jurançon zou de perfecte finishing touch maken.

Reviews Schrijf je eigen review

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Schrijf je eigen review

  Recent bekeken

  Beschikbaar in de winkel

  Sluiten