Winkel van sterren restaurant OLIVIJN*
Lekkerste winkeltje van Haarlem
Exclusieve delicatessen en cadeau’s
Brut Reserva DE CAN ROCCA***, 750ml

Restaurant CELLER DE CAN ROCCA *** (SPANJE) Brut Reserva DE CAN ROCCA***, 750ml

Terug naar overzicht

€ 25,00 Incl. btw

(0)

Josep Maria Albet is een wijnkunstenaar en een pionier in biologische en biodynamische wijnbouw. Speciaal voor sterrenrestaurant Can Roca bedacht hij deze prachtige Brut. Van Spaanse druiven, maar met dezelfde klasse als een goede Champagne.

Lees de volledige productomschrijving

Directe checkout

 • Op voorraad
 • Beschikbaar in de winkel: Beschikbaarheid controleren
 • Winkel van sterren restaurant OLIVIJN*
 • Lekkerste winkeltje van Haarlem
 • Exclusieve delicatessen en cadeau’s

Productomschrijving

Josep Maria Albet is een wijnkunstenaar en een pionier in biologische en biodynamische wijnbouw. Speciaal voor sterrenrestaurant Can Roca bedacht hij deze prachtige Brut. Van Spaanse druiven, maar met dezelfde klasse als een goede Champagne. Een Classic Penedès-allrounder met de traditionele melange van de Penedès: Macabeo, Xarel·lo en Parellada. Veelzijdig met gerechten. Aroma’s van kruiden en verse bloemen in combinatie met een achtergrond van perfect rijp wit fruit. In de mond is het verfrissend maar tegelijkertijd is de complexiteit van een mousserende wijn.

Superior uit Spanje.
Het bijzondere verhaal over Albet i Noya begint al in 1903, toen de overgrootvader van Josep Maria Albet het landgoed Can Vendrell ging beheren. Na een Phylloxeraplaag (schimmel) zag hij toe op de herplanting van de wijngaarden van het landgoed.
Vier generaties lang beheerde de familie het landgoed. Na de plotselinge dood van zijn vader moest de twintig jaar jonge Josep Maria in 1972 de taak op zich nemen. Dat deed hij op geheel eigen wijze.

De eerste de beste
De D.O. Penedès waar Can Vendrell deel van uit maakt kreeg destijds van een Deense improteur de vraag of de regio ook biologische wijn kon leveren. Dat ging niet: in heel Spanje was geen biologische producent te bekennen en bovendien geen instituut dat een biologisch keurmerk zou kunnen afgeven.
De jonge Josep zag een uitdaging. Hij volgde cursussen en begon op een kleine wijngaard met biologische wijnbouw. Na lang zoeken vond hij zelfs een Spaans keuringsinstituut dat de certificering kon doen. En dus leverde Josep eind jaren zeventig als eerste in Spanje wijn gemaakt zonder gebruik van pesticiden, chemische onkruidverdelgers en kunstmest.
Die eerste 5.000 flessen waren een doorslaand succes in Denemarken en Josep besloot in meer wijngaarden op biologische wijze te gaan telen.

Voortrekker
Als beheerder van het landgoed had Josep Maria echter niet de volledige zeggenschap over de manier waarop hij zijn druiven teelde. Daarom kocht hij in 1989 met zijn broer Toni en zijn moeder Nuria Noya de wijngaarde van het landgoed. En hier begint het verhaal van Albet i Noya pas echt.
De fanatieke Josep stortte zich volledig op de biologische wijnteelt en bleef voortdurend innoveren. De wijngaarden worden bemest met de restanten van de druivenoogst en elk najaar zaait hij kruiden tussen de druivenstokken die in het voorjaar worden vercomposteerd en teruggegeven aan de akkers. Na gestopt te zijn met chemicaliën zag Josep vleermuizen terug komen, die zich tegoed doen aan schadelijke rupsen op de druiven.
Het natuurlijk evenwicht heeft zich hersteld, de druiven zijn gezonder en de druivenstokken weerbaarder tegen ziekten.

Oude liefde roest niet
Joseps controversiële, eigenzinnige werkwijze drijft hem bovendien naar bossen enreeds lang verlaten wijngaarden op zoek naar in onbruik geraakte druivenrassen. Die oude rassen hebben volgens de overlevering minder opbrengst, maar zijn ook beter bestand tegen schimmels, insecten en extreme droogte. Ook experimenteert Josep met het kruisen van verschillende rassen om de weerbaarheid ervan te vergroten. Alles met het doel om zo natuurlijk mogelijk te werken.

Passie
Wat een passie, wat een oprechte motivatie. Niet alleen werkt hij biologisch, hij werkt ook duurzaam.
Minstens zo belangrijk: zijn wijnen zijn al jarenlang van hoge kwaliteit en nog steeds heel betaalbaar.

De grote passie en toewijding bij Albet i Noya is opvallend. Zo worden de bossen rond de wijngaarden bewust niet gekapt om er onder andere ook wijngaard van te maken. De bossen zijn belangrijk voor het natuurlijk evenwicht en houden bacteriën en schimmels tegen. Albet i Noya gaat echt voor kwaliteit in plaats van kwantiteit.
De ‘kleine’ Albet is groot in smaak. Een nieuwe superieure biologische wijn in ons assortiment.

Een wijn gemaakt met de jongste wijngaarden van Xarel·lo, Macabeu, Parellada. Een toegangspoort tot de wijnen van Albert i Noya, ideaal om te drinken per glas of om lichte vis- en zeevruchtgerechten te begeleiden. Handmatige oogst en selectie van de druiven. Gefermenteerd gedurende 26 dagen bij 15ºC. Tweede gisting bij 16ºC volgens de traditionele methode “Champenoise”. 15 maanden koud gestabiliseerd en opgehelderd in de fles.

www.albetinoya.cat/

 

Reviews Schrijf je eigen review

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Schrijf je eigen review

  Best sold with

  related-products-subtitle

  Beschikbaar in de winkel

  Sluiten