Winkel van sterren restaurant OLIVIJN*
Luxe Thuis Menu’s
Exclusieve delicatessen
Lekkerste cadeautjes
Recept -- Het "perfecte" ei

Saskia de Wal - 28 / Sep / 2022

Recept -- Het "perfecte" ei

Het recept voor het fameuze "Perfecte Ei" gerecht van Meesterkok Menno Post.

Aardappel-gnocci’s met cantharellen, gepocheerd eitje en groene Asperge

-500 gr Aardappelen
-100 gr bloem
-75 gr Parmezaan
-1 bos groene asperges
- 4 eieren + 2 eidooiers (Marigold eieren
-200 g cantharellen
-verse truffel

Schil de groene asperges en snij ze in mooie repen. Twee dagen van te voren doe je de vier eieren in de diepvries (-18) en laat deze op de dag zelf rustig ontdooien, daardoor krijg je een mooie crèmige substantie. Bak de cantharellen en asperges in gezouten boter totdat ze beetgaar zijn. Aardappels poffen door ze te koken in de schil tot ze gaar zijn. Dan schilletje eraf en dan door de aardappelpureeknijper en mengen met kaas en eieren. Rol daar gnocci’s van en die kook je 2 minuten, totdat ze gaan drijven. Als ze zijn afgekoeld dan afbakken in gezouten boter tot lichtbruin gebakken. Verwarm de vier eieren een beetje en schaaf daaroverheen nog een beetje verse truffel.

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden