Winkel is gesloten sinds 1 januari 2024
Recept:  Champagne Ceviche

01 / Mar / 2022

Recept: Champagne Ceviche

Onze Champagne azijn, deze azijn is zo lekker dat wij het overal voor gebruiken. Wij gebruiken het voor salades, om mayonaise mee te maken, zelfs door de Cava en om cocktails mee te maken! Ceviche is een gerecht waarbij vis wordt gegaard in ‘zuur’, in dit geval onze champagne azijn.

Recept: Champagne Ceviche by Meesterkok Menno Post  

Benodigdheden:  
- 100 ml champagne azijn  
- 100 ml neutrale olie (sojaolie)  
- 4 tl kappertjes  
- 2 kleine sjalotten of 1 rode ui  
- 1 el mosterd  
- Kabeljauw rug in dunne plakjes  

Bereiding:  
1. Versnipper de ui in kleine stukjes en doe dit in een kom die je wilt gebruiken.  
2. Hak de kappertjes een beetje fijn in kleinere stukjes en voeg dit bij de ui.  
3. Voeg de mosterd toe aan de kappertjes en de ui.  
4. Vervolgens voeg je de champagne azijn bij het mengsel en dit roer je goed door. 5. Als laatst moet je de olie toevoegen aan het geheel, zorg dat je tijdens het toevoegen van de olie goed blijft roeren, dan blijft het mengsel van mosterd, azijn en olie mooi glad.  
6. Zorg dat de kabeljauw rug in dunne plakjes is. Doe dit in een gewenste bak en doe de vinaigrette eroverheen, het is belangrijk dat de kabeljauw helemaal bedekt is met de vinaigrette, zo kan de vis mooi garen. Laat de kabeljauw rug minimaal 60 minuten garen. Roer het tussendoor een keer om.  

Mocht je meer vinaigrette nodig hebben. Zorg dan dat je altijd dezelfde hoeveelheid azijn als olie gebruikt. De kappertjes, ui en mosterd kan je naar smaak toevoegen. 

Je kan deze vinaigrette ook gebruiken om een salade mee aan te maken.   

Als je dit recept hebt gemaakt, tag ons vooral op Instagram en wij zullen je creatie delen! Wij zien jullie heerlijke (lege) borden graag tegemoet.