MAKRO GROOTS is het nieuwe digitale magazine van Makro, voor culinair Nederland. Vier keer per jaar deelt een topchef zijn verhaal én de bereiding van zijn signature dish. We delen stap voor stap de kennis, bereidingswijze en kooktechnieken achter dit gerecht en vertellen je alles over de gebruikte producten en ingrediënten. Van idee tot uitvoering. Van herkomst tot bord. Van Makro voor jou. Een klein verhaal, groots verteld.
MAKRO GROOTS is het nieuwe digitale magazine van Makro, voor culinair Nederland. Vier keer per jaar deelt een topchef zijn verhaal én de bereiding van zijn signature dish. We delen stap voor stap de kennis, bereidingswijze en kooktechnieken achter dit gerecht en vertellen je alles over de gebruikte producten en ingrediënten. Van idee tot uitvoering. Van herkomst tot bord. Van Makro voor jou. Een klein verhaal, groots verteld.
Menno’s signature dish
In de derde GROOTS volgen we Menno Post, de chef van restaurant Olivijn in Haarlem. Hij neemt ons stap voor stap mee door de receptuur en bereiding van zijn signature dish: in bijenwas gerijpte, wilde eend met pompoen-zoetzuur, mais en saus van gezouten karamel. Maar eerst duiken we wat dieper in zijn achtergrond. Hoe groeide Menno uit tot de chef die hij tegenwoordig is?
Menno werkte na zijn koksopleiding bij toprestaurant De Swaen van Cas Spijkers. Ook maakte hij deel uit van het dreamteam van het restaurant van Ron Blaauw in Ouderkerk. In zijn periode als chef bij restaurant De Bokkendoorns realiseert hij zich: dit wil ik ook. Een eigen familiebedrijf. Met Olivijn komt die droom tot leven. Op het allerhoogste niveau.
1 chef, 1 gerecht 1 verhaal door het team van Totalspiel Robin Klaassen
Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan het gerecht met eend in bijenwas, Menno als chef en eigenaar van restaurant Olivijn, met zijn vrouw Saskia over hoe ze elkaar hebben leren kennen en hoe ze elkaar versterken.
Het is een interactief magazine geworden met vele video’s over hoe het gerecht te bereiden, de achtergrond informatie van het gerecht en dus dus achtergrond verhalen van Menno en zijn familiebedrijf, het restaurant, de nieuwe winkel en toekomst visie.
“We zijn zo ontzettend trots op deze uitgave van Makro!” “Het is onwerkelijk om jezelf zo groots op alle Makro billboards in Nederland te zien.”
Beleef dit magazine hieronder. We zijn reuze benieuwd wat jij ervan vindt! Laat je een reactie achter?