Winkel is gesloten sinds 1 januari 2024
Kaviaar - een zeldzame delicatesse

Stefanie - 25 / Feb / 2022

Kaviaar - een zeldzame delicatesse

Het is ongetwijfeld één van de meest luxe delicatesse die je kent; Kaviaar. Het is een populair doch zeldzaam product. Kaviaar heeft een licht zilte smaak, die door vele ook wordt bestempeld als nootachtig. Echter voelt het zacht en romig aan in de mond. Loopt het water je al in de mond?

Kaviaar - Een luxe en zeldzame delicatesse

Het is ongetwijfeld één van de meest luxe delicatesse die je kent; Kaviaar. Het is een populair doch zeldzaam product. Kaviaar heeft een licht zilte smaak, die door vele ook wordt bestempeld als nootachtig. Echter voelt het zacht en romig aan in de mond. Je zou er bijna honger van krijgen!

Wat is kaviaar nu eigenlijk precies? Kortgezegd zijn het de onbevruchte eitjes van de steur. De steur is een grote vis die voornamelijk voorkomt in de Kaspische Zee. Er zijn diverse soorten kaviaar, echter zijn de Beluga en Asetra kaviaar zonder twijfel het meest populair.

Wil jij meer weten over kaviaar, en waar jij de beste kaviaar kunt kopen? Dan is dit artikel speciaal voor jou. Wij vertellen je namelijk alles wat je moet weten over kaviaar, de oorsprong en de diverse soorten. Ook vertellen we jou meer over onze populaire winkel in Haarlem, waar jij de lekkerste kaviaar kunt kopen!

 

Wat is kaviaar?

 

De onbevruchte eitjes van de vrouwelijke steur worden ook wel kuit genoemd. Wij kennen deze kuit echter als een delicatesse genaamd kaviaar. Een zeldzaam product met een ziltige, nootachtige doch romige smaak. De vis waarvan dit populaire gerecht afkomstig is, wordt al jarenlang gezien als een bedreigde diersoort. De steur komt onder andere veel voor in de Kaspische zee.

In de Kaspische zee leven diverse soorten steuren. De meest bekende soort, waarvan ook de kaviaar het meest geliefd is, is de Beluga. Aangezien deze vissen bedreigd worden, is het ten strengste verboden om te handelen in wilde steuren of wilde kaviaar.

De kaviaar die door ons gegeten wordt is doorgaans dan ook afkomstig van gekweekte steuren. Deze kwekerijen bevinden zich in diverse delen van de wereld, zo ook binnen Europa. Om te kunnen voorzien in de grote vraag naar kaviaar, worden er steeds meer van zulke kwekerijen opgezet.

 

Waarom kost kaviaar veel geld?

 

Kaviaar zijn eigenlijk simpelweg visseneitjes. Je vraagt je dan wellicht af waarom kaviaar zoveel geld kost? Dit heeft alles te maken met de grote vraag naar kaviaar, en het feit dat de steur een bedreigde diersoort is. De eitjes van de steur zijn daardoor schaarser, wat het product kaviaar nog duurder maakt.

De prijs van kaviaar is uiteraard ook afhankelijk van de kwaliteit. Daarnaast zijn er diverse soorten kaviaar, die ieder hun eigen prijskaartje hebben. Hoe zeldzamer de kaviaar, hoe duurder deze zal zijn.

Naast het feit dat de steur bedreigd wordt, is er nog een andere reden voor de hoge prijs van kaviaar. De steur legt namelijk niet ieder jaar eitjes, zoals veel andere vissen dit doen. Het kan in sommige gevallen wel negen of tien jaar duren voordat de steur eitjes legt, dit maakt de kaviaar ontzettend schaars en dus kostbaar.

 

Verschillende soorten kaviaar

 

Er zijn diverse soorten kaviaar te onderscheiden. De meest bekende soort is ongetwijfeld de Beluga kaviaar. Deze variant biedt een zeer intense smaaksensatie. Er zijn dan ook veel mensen die liever kiezen voor de wat zoetere variant.

Een andere populaire variant is de Asetra. Deze heeft een milde nootachtige smaak, die heerlijk romig aanvoelt in de mond. In vergelijking met de Beluga heeft deze variant een ietwat zoetere smaak. Aangezien deze variant goedkoper is dan de meeste andere soorten, is deze toegankelijker voor een groter publiek. Echter biedt deze Asetra kaviaar jou toch de mogelijkheid om de smaak van deze luxe delicatesse volledig in je op te nemen.

Ben jij woonachtig in Haarlem of omstreken, en ben je benieuwd waar kaviaar kopen mogelijk is? Wij vertellen het je graag!

 

Waar kaviaar kopen in Haarlem?

 

Heb jij iets te vieren, en mag een luxe diner niet ontbreken? Dan overweeg je wellicht om ook kaviaar te serveren. Kaviaar kopen kan bij diverse winkels, zowel fysiek als online. Echter wens jij natuurlijk de lekkerste kaviaar van de hoogste kwaliteit, is het niet? Het zal je geruststellen te weten dat wij een zeer ruim assortiment kaviaar aanbieden.

Bij onze winkel in Haarlem kun je terecht voor de beste kaviaar die je ooit hebt geproefd. Of je nu gaat voor een kaviaar proeverij of dat je specifieke wensen hebt, wij hebben het gegarandeerd in huis. Heb je een advies nodig? Ook dan staan onze kenners voor je klaar.

Wij bieden kaviaar voor ieder budget. Wil jij groots uitpakken, en heb jij altijd al een keer de Beluga kaviaar willen proberen? Wij hebben het in huis. Ben je daarentegen op zoek naar een betaalbare variant? Ook dan kunnen we jou een mooi aanbod doen. Diverse soorten luxe kaviaar vind je in onze winkel te Haarlem.

Neem hier alvast een kijkje in ons assortiment! .